Обрат: ДПС предложи Йордан Цонев за председател на НС. Предложението направи

...
Обрат: ДПС предложи Йордан Цонев за председател на НС. Предложението направи
Коментари Харесай

Обрат: ДПС предложи Йордан Цонев за председател на НС

Обрат: Движение за права и свободи предложи Йордан Цонев за ръководител на Народно събрание. Предложението направи водачът Мустафа Карадайъ. Номинацията на Йордан Цонев разгласи Мустафа Карадайъ, откакто при два опита депутатите не съумяха да изберат началник на Народното събрание.

В момента в Народното събрание тече повторна процедура по номинации за началник на Народно събрание, откакто нито Росен Желязков, нито Никола Минчев завоюваха на балотажа 121 гласа.

ГЕРБ още веднъж уточни Росен Желязков, а „ Продължаваме промяната ” – Никола Минчев. Българска социалистическа партия още веднъж издигна Кристиан Вигенин, „ Възраждане ” – Петър Петров.

Всички призоваваха за разговор, за единодушие, за обединяване в тези спешни времена. Явно ние като народни представители към момента не сме подготвени да чуваме и разбираме какво ни приказват нашите съперници. И единодушието го разбираме само и единствено към личната ни истина, а не към общата справедливост, в това число и на съперниците, сподели Карадайъ.

Уроците не са научени и поуките не са извлечени – към този момент четири избора, година и половина. Българският народ с тези четири избора всякога избираше фрагментиран парламент и не позволяваше на нито една партия да има независимо болшинство. Включително първите две мъчно можеха да вършат аритметично болшинство, изясни Карадайъ.

Основната ни задача е да решаваме проблемите на хората. А това стартира с решаването на главния проблем. Той е неналичието на разговор. Когато го преодолеем, ще можем да решаваме проблемите на хората, безапелационен бе той.

Много е елементарно да се каже аз ще бъда съпротива и в един миг с съответна тематика да се опитваме да сътворяваме рецесия в Народното събрание. Това е безконтролно, безапелационен бе Карадайъ.

Тепърва ни следва с тази настройка на Народното събрание да търсим болшинства. Ако намерим болшинство, което да излъчи годно и устойчиво държавно управление в тези спешни времена, още по-добре, добави водачът на Движение за права и свободи.
Още по тематиката:
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР